Vzhledem k vládním opatřením se v letošním roce nemohl uskutečnit Festival regionálních potravin, kde byla ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje tradičně předávána. Proto se hejtmanka Ilona Mauritzová a její náměstek Josef Bernard za oceněnými vydali, aby jim jejich ceny předali.
„Vážím si každodenní práce všech farmářů a výrobců v našem regionu a vím, že v současné době to nemají lehké. Řada z nich už má v kraji dlouholetou tradici. Jsem ráda, že Vaši pekárnu převezme snacha s vnučkou a tím zůstane tradice chodských koláčů zachována,“ uvedla Ilona Mauritzová při předání Ceny hejtmanky Plzeňského kraje majitelce pekárny Marii Vondrovicové za povidlový křehký koláček. „Poznat se s výrobci tam, kde jejich produkty vznikají, bylo pro mne velice zajímavé a přínosné. Rádi se podělili o tajemství vzniku svých výrobků,“ uvedl Josef Bernard, který ostatní ocenění předával.
O prestižní značku Regionální potraviny Plzeňského kraje se v jedenáctém ročníku soutěže ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců. Porota přitom ocenila 9 z nich. Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže.