Plzeňští mají jasno, a tak nominovali potraviny pro letošní rok

Spotřebitelé v Plzeňském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se zde do soutěže přihlásilo 43 místních výrobců se 156 produkty. Komisi zaujala například Zvěřinová klobása, Klatovský bochník anebo Med květový-lipový. Šestnáctý ročník soutěže se koná ve všech krajích České republiky.

„Letos se do soutěže přihlásil opět vysoký počet producentů, z čehož máme velkou radost. Kvalita všech výrobků byla opět mimořádně vysoká, a proto jsme rádi, že o vítězích rozhoduje nezávislá odborná porota a ne my. Vybrat jen jeden výrobek v každé kategorii opravdu nebylo jednoduché, zvlášť v kategoriích masných výrobků a ostatních, kde se sešla největší konkurence. Všem oceněným srdečně gratulujeme a děkujeme i ostatním soutěžícím, protože jejich výrobky byly rovněž velmi kvalitní a zaslouží si uznání,“ uvedla Ing. Helena Hnojská, koordinátorka soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje ze společnosti Úhlava, o.p.s.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, přičemž Fond tuto národní značku kvality potravin administruje. Cílem soutěže je podpora domácích producentů lokálních potravin a motivace zákazníků k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. Probíhá ve všech krajích České republiky a soutěžit o značku Regionální potravina mohou producenti malých a středních zemědělských nebo potravinářských podniků. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku zdarma po dobu čtyř let. Producenti se rovněž mohou zapojit do různých marketingových aktivit na podporu jejich podnikání.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Památky nabídnou Dny Šumavského trojhradí i Hradozámeckou noc

Na hradě Velhartice oslaví ve dnech 24.–25. května narozeniny Karla IV. průvodem, hudbou a rytířskými …