Domů / Plzeňský rozhled / Sv. Patrik v pivovaru Purkmistr

Sv. Patrik v pivovaru Purkmistr

Při příležitosti tradičního irského svátku svatého Patrika, který už je populární i v ČR bude ve středu 16.3. 2016 naražen v pivovaru Purkmistr zelený 120 ležák Sv. Patrika s příchutí 3 bylinek.

Tento ležák jsme v menším množství nabízeli našim hostům už v uplynulých letech, pivo vzbudilo veliký zájem a během 3 dnů bylo všechno vypito. Proto jsme ho v letošním roce připravili várku cca 900 litrů s tím, že naši hosté si ho budou moci odnést v lahvích, nebo nechat stočit do kegů. Budeme ho nabízet v termínu od 16.-20. 3 2016 současně s pokrmy tradiční irské kuchyně, kdy se vše v tomto období obarvuje na zeleno. Pivo budeme točit do sklenic 0,51 za 38 Kč a 0,3 I za 28 Kč.

Naši hosté budou moci ochutnat dušené jehněčí se zeleninou, hovězí svíčkovou se zeleným chřestem, rukolové ravioly s kozím sýrem, domácí špenátové těstoviny s lososem, řeřichové cappucino s marinovaným lososem nebo pistáciový krém s nakládanými višněmi.

Pro blížící se velikonoční svátky pak bude uvařena kromě zeleného ležáku, který budeme opět čepovat na zelený čtvrtek ještě várka světlého 14 ° vídeňského speciálu‚ pro který je charakteristická nasládlá hebká sladovost s příjemným kořeněným dozníváním.

Nabídka těchto piv bude doplněna gastronomickými specialitami v rámci velikonočního menu, zahrnujícího např. králičí paštiku, jehněčí speciality a další.

V těchto dnech byla ukončena první etapa pivovarského sklepa kdy nyní pivovar Purkmistr, kde nyní pivovar Purkmistr má 6 přetlačných 1000 l tanků, 11 ležáckých 1000 l tanků a dva 500 l dochlazované tanky, které umožňují vařit menší objemy nyní tak žádaných svrchně kvašených speciálních piv. Byly nyní‘ využity pro várky Russian Imperial stoutu, pšeničné IPA, nebo Kellerbieru.

V uplynulém týdnu byla ukončena rozsáhlá rekonstrukce kuchyně, která po rozšíření plochy byla vybavena nejmodernější technologií umožňující vyšší standard přípravy a výdeje pokrmů. Současně byly vedle kuchyně vybudovány tři nové chladící prostory k uskladnění a bourání masa a ryb.

BIO Martin Myška

Mohlo by vás zajímat

Dárci vybrali rekordní částku pro zvířata v plzeňském útulku , sbírka pokračuje

Opět po roce byla v plzeňském Útulku pro zvířata v nouzi rozpečetěna sbírková pokladna, do které přispívali …