Češi jsou opravdovými milovníky chataření. A každý chatař či chalupář si rád vychutná klasické pochoutky v nejeden letní večer. Drůbežářský závod Klatovy připravil kuřecí maso v marinádách bez éček, a proto již není třeba maso na gril dlouho připravovat. Naopak tak vzniká prostor pro vyladění příloh a dalších chodů ze surovin, které nám zahrada nabízí. Užijte si léto naplno a dopřejte si české kuchařské evergreeny.
Pivní marináda je klasika oblíbená skrze všechny generace. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, si je toho vědom a pro letní měsíce připravil kuřecí maso v pivní marinádě bez E. Kuřecí křídla a horní a spodní stehna z Kuřecího gril mixu pivního bez E jsou marinována ve speciální směsi koření bez užití barviv a nežádoucích chemických látek.
K této grilované pochoutce si můžete vychutnat opravdový český evergreen, jako jsou topinky. Jejich tradiční příprava v tuku či na sádle sice nepatří mezi nejlehčí, ale lze je také připravit na grilu v lehčí a zdravější variantě. Na topinku je ideální klasický český chléb, který je doma již několikátý den. Pro variantu na gril stačí v misce smíchat trochu olivového oleje a česneku a touto směsí potírat během rožnění topinky z obou stran. Topinky mohou být skvělou přílohou ke grilovanému masu a klobáskám, stejně jako k česnekové pomazánce.
Česneková pomazánka:
3 stroužky česneku (dle chuti)
majonéza
pomazánkové máslo
nastrouhaný eidam
sůl, pepř
pažitka
Všechny suroviny na pomazánku smíchejte v misce a jako poslední přimíchejte pažitku. Odlehčená varianta pomazánky vznikne, pokud zaměníte majonézu za tvaroh či zakysanou smetanu.
Občas se stane, že ugrilujete více masa, než zvládnete sníst. Co pak s ním? Pokud Vám zbylo například kuřecí, nevěšte hlavu. Připravit z něj můžete topinky s pikantní masovou směsí.