V jídelních a bistro vozech Českých drah přichází nová sezónní nabídka. Součástí menu je polévka, masová specialita i vegetariánský hlavní chod a dezert. Novinkou je i grafická podoba jídelního lístku, který nyní zdobí grafické dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové.
„Naše restaurační vozy se servisem od JLV se těší stále se zvyšující oblibě mezi cestujícími. Jsem proto rád, že jim pravidelně můžeme nabízet nové kulinářské speciality plné zajímavých chutí. Důkazem, že nabízíme na kolejích špičkovou gastronomii, je i to, že jídelní vozy Českých drah jsou populární i mezi cestujícími v Německu, Rakousku nebo na Slovensku. Dokonce vidíme i trend ‚gastroturistiky‘, kdy se lidé pro své cesty přímo vybírají vlaky s restauračními vozy,“ říká člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Ješeta.
V současném jízdním řádu vyjíždí každý den celkem 159 vlaků s restaurační službou. Přibližně v polovině letošního roku tato flotila přivítá restaurační vozy nové generace ComfortJet, na které se mohou těšit cestující na vlacích směřujících z Česka do Berlína a Hamburku a v budoucnu i do Vídně, Bratislavy, Budapešti nebo do dánské Kodaně.
Nové menu kombinuje poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Nechybí silný hovězí vývar nebo špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou připravené lehké penne s pestem z grilovaných paprik a sladká tečka je tentokrát v podobě citronového cheesecaku s medem a mandlemi, jenž spojuje osvěžující chuť citrusů s jemností mandlí.