Pro zákazníka je Regionální potravina důvěryhodným symbolem kvality

V Plzeňském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. Do krajské soutěže se přihlásilo 39 místních výrobců se 126 produkty. Nejsilněji zastoupenou kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje ovládla Domažlická 12 z Městského pivovaru Domažlice.  

Hodnotitelská komise se letos sešla v Klatovech a navrhla udělit značku Regionální potravina Plzeňského kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

 

KATEGORIE: VÝROBEK A VÝROBCE:
1. MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ

Čendova klobása

Jan Jero

2. MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ, TEPELNĚ NEOPRACOVANÉ, KONZERVY A POLOKONZERVY Žihelská svačinka

Jaroslav Procházka

3. SÝRY VČETNĚ TVAROHU Čerstvý kozí sýr ořechový

MgA. Adam Březovský

4. MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ Jarovský jogurt bílý

Jindřiška Jandečková

5. PEKAŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ TĚSTOVIN Povidlová srdíčka

Lucie Fabišiková

6. CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ CUKROVINEK Maková štafetka

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

7. ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE Domažlická 12

Domažlické městské lesy

8. OVOCE A ZELENINA V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚ Jablečné chutney bez chilli

Šárka Líbenková

9. OSTATNÍ Med smíšený

Karel Toupal

Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení 9. září na Dožínkách Plzeňského kraje.

Regionální potravina Plzeňského kraje pro rok 2023 byla velmi úspěšná. Přihlásilo se nám 39 výrobců a mám o to větší radost, že mezi nimi bylo mnoho nových zájemců, kteří se do soutěže přihlásili úplně poprvé. Hodnotitelská komise to neměla vůbec jednoduché, ostatně tak jako každý rok měli všichni uchazeči své výrobky na opravdu vysoké úrovni,“ řekla Helena Hnojská z obecně prospěšné společnosti Úhlava, která je koordinátorem soutěže v Plzeňském kraji.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Před 20 lety se bobr evropský vrátil na Šumavu

Správa Národního parku Šumava si již pro tradiční, celoroční téma letos zvolila návraty. V rámci …