Špičkou mezi potravinami se staly Aroniový elixír a Cibuláda

Vítěznou regionální potravinou v Plzeňském kraji se mezi 119 přihlášenými výrobky se staly Aroniový elixír od Petry Kratejlové či Cibuláda od Jitky Červenkové. Slavnostní předání ocenění se uskuteční na Dožínkách Plzeňského kraje v Chanovicích na konci letošního srpna.

Jsme velmi rádi, že i letos byl mezi výrobci značný zájem soutěžit o prestižní ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Největší zastoupení měla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Celkem se do soutěže přihlásilo 119 výrobků od 28 výrobců. Mezi nominovanými máme i dva výrobce, kteří letos soutěžili vůbec poprvé,“ konstatovala koordinátorka Regionální potraviny Plzeňského kraje Helena Hnojská ze společnosti Úhlava, o.p.s.

Soutěž probíhá  ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let. Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Před 20 lety se bobr evropský vrátil na Šumavu

Správa Národního parku Šumava si již pro tradiční, celoroční téma letos zvolila návraty. V rámci …