Zvěřinové hody Na Spilce nabídnou speciality z kance, jelena, daňka či zajíce

Kanec se šípkovou  nebo se zelím? Známé dilema, které řeší myslivci v legendárním filmu Jiřího Menzela Slavnosti sněženek, inspirovalo šéfkuchaře Hospody Na Spilce v Plzeňském Prazdroji Lukáše Holého a jeho tým. Od 17. do 22. října budou podávat speciální zvěřinové menu, kterému bude dominovat nejen kančí, ale také maso z jelena, daňka či zajíce v delikátních úpravách.

Právě zvěřina tradičně vládne gastronomickému podzimu. V Hospodě Na Spilce hostům nabídnou rolovaný kančí bok se zálivkou ze sladového octa, pivní gulášovou polévku z jelena, konfitované stehno ze zajíce, bramborové taštičky s dančím masem i španělského ptáčka z jelena. A samozřejmě také v úvodu zmiňovaná pomalu tažená kančí líčka na víně, kořenové zelenině a divokém koření – se šípkovou omáčkou a perníkovo-mandlovými knedlíčky, nebo s červeným zelím na víně a bramborovými knedlíčky s cibulkou. Menu završí sladká tečka, marinovaná hruška v županu s ořechy, čokoládou, karamelovou omáčkou a sladem.

Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého vaří z piva, jak se v pivovaru sluší a patří a z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Před 20 lety se bobr evropský vrátil na Šumavu

Správa Národního parku Šumava si již pro tradiční, celoroční téma letos zvolila návraty. V rámci …