Nová kuchařka „Plzeň na talíři“ s recepty, co mají pivovarský říz…

Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným podtitulem: Tuto jsou recepty, co mají říz…. Základní surovinou je totiž samozřejmě pivo a také další nápoje z pivovarů Plzeňského Prazdroje, jako je například cider. Autoři Filip Vracovský a Bohumil Rydrych připravili mimořádně atraktivní publikaci plnou receptů na speciality mezinárodní i regionální kuchyně, pokrmy s masem i vegetariánské, slané i sladké, chuťovky i hlavní jídla a nechybí ani drinky z piva. Bonusem jsou praktické rady pro začátečníky i pokročilé kuchaře.

Filip Vracovský a Bohumil Rydrych

„Propojení piva a jídla je stále u spotřebitelů málo prozkoumaná oblast. Proto se věnujeme například párování piva s jídlem a ukazujeme veřejnosti, jaké typy piva se hodí k různým jídlům. Kuchařka s recepty s pivem je další příležitostí, jak spotřebitelům zprostředkovat nové zážitky a možnosti. A ukázat, že pivo nabízí minimálně stejně zajímavé příležitosti k chuťovým zážitkům jako víno,“ říká manažer kvality Plzeňského Prazdroje Vojtěch Homolka, držitel titulu Beer sommelier z německé pivovarské školy Doemens, který s autory spolupracoval coby odborný poradce.

„Kuchařka Plzeň na talíři není ničím jiným než lovem plzeňských chutí a snadným manuálem, jak se stát dobrým lovcem, aby vám život neprotekl jen tak mezi prsty. Dnešní doba pořád překotně spěchá kupředu. Nechceme soudit, zda je to tak dobře nebo ne. Ale dobré jídlo, na pivu uvařené a douškem lahodného moku spláchnuté, vás donutí zpomalit a odpočívat…,“ píší Filip Vracovský a Bohumil Rydrych v úvodu své knížky.

Oba se spolu přátelí a spolupracují a vyučují mladé už hezkou řádku let. Jejich doporučení můžete prověřit třeba s pivními škvarky, vošouchy s uzeným a douškem piva, sendvičem s trhaným uzeným bůčkem na cideru, králíkem s řezaným pivem, plzeňskými rozpeky a mnoha dalšími delikatesami z kuchařky Plzeň na talíři.

Šéfkuchař na cestách, bloger, textař, milovník dobrého jídla a lidí. Gastronomii by nikdy neměnil, protože není jednotvárná, každý den před něj staví nové výzvy, drží ho v kontaktu s mládím a prstem na tepu doby. To je Filip Vracovský, který tvrdí, že dokonalé jídlo neexistuje, to ovšem není důvod se o ně nesnažit.

Restauratér roku 2017 Asociace hotelů a restaurací ČR. Tvůrce několika originálních gastronomických projektů. Fotograf, který si osvojil umění létat bez křídel. Rád současně s gastronomií poznává zajímavá místa i lidi. U svých podřízených nesnáší šlendrián, jinak ale počítá s tím, že stát se může cokoliv – takový je Bohumil Rydrych.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Před 20 lety se bobr evropský vrátil na Šumavu

Správa Národního parku Šumava si již pro tradiční, celoroční téma letos zvolila návraty. V rámci …