Klatovské drůbeží novinky pro všechny

Závěr roku se pomalu blíží, ale přesto není všem novinkám konec. V jarním období přinesl Drůbežářský závod Klatovy marinovaný polotovar z kuřecích prsních řízků, Indickou kuřecí pánev a Italskou kuřecí pánev, který spotřebitelům usnadňuje přípravu oběda či večeře. Nyní byla uvedena na trh novinka, Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E, která zpříjemní a obohatí jídelníček nejen všem celiakům. 

„Snažíme se na trh přinášet takové produkty, které rozšíří nabídku všem spotřebitelům a usnadní jim přípravu samotných pokrmů. Jak se ukázalo, Indická a Italská kuřecí pánev se stala oblíbenou nejen kvůli originální chuti a kvalitnímu masu, ale také pro její snadnou a rychlou přípravu,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Současná novinka „Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E“ je výsledkem dlouhé práce odborníků, která přináší tradiční produkt v takové úpravě, která již nebude zapovězena lidem trpícím intolerancí na lepek,“ dodává Ing. David Bednář.

Kuřecí pánve nejen pro labužníky

Kuřecí pánve jsou polotovarem připraveným z kvalitních českých kuřecích prsních řízků, který s vhodnou přílohou nasytí i čtyřčlennou rodinu. Jejich originální a šťavnatá chuť je výsledkem dvou speciálně připravených marinád. 

Pro milovníky orientální chutě je připravena Indická kuřecí pánev, kterou stačí jen zlehka osmažit či podusit a přidat požadované množství smetany či kokosového mléka. Rýže je nejvhodnější přílohou, ale fantazii se meze nekladou. Tento jemný pokrm lze jednoduše zpestřit čerstvými chilli papričkami nebo kostičkami ananasu a čerstvým koriandrem. 

Italská kuřecí pánev se inspirovala pestrou kuchyní Apeninského poloostrova. Kuřecí maso je důkladně marinováno a není třeba jej dochucovat. Rovněž stačí rychlá tepelná úprava na pánvi. Smetana chuť zjemní a přidáním jakéhokoliv druhu oblíbených těstovin se z pokrmu stane plnohodnotný chod pro celou rodinu.

Podzimní novinka – Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E nejen na sváteční stůl

Potravinová intolerance se týká velké části populace. Na trhu by proto měl být odpovídající výběr  
bezlepkových výrobků, které jim zajistí bohatou a pestrou stravu. Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E je produktem, ve kterém spotřebitelé nenajdou žádná nežádoucí „éčka“ a především lepek neboli gluten, protože klasická strouhanka je nahrazena speciální bezlepkovou panádou. Maso z kuřecích prsou nebo stehenních řízků je obaleno ve směsi, která je složena z instantní cizrnové a kukuřičné mouky, soli, rostlinného tuku, bramborového škrobu a bylinek. Tento produkt je vhodný nejen pro celiaky, ale pro všechny, kteří milují šťavnaté řízky a rádi vyzkouší i něco nového. 

BIO Martin Myška

Mohlo by vás zajímat

Objevte život mokřadů aneb 3x 30 dnů pro mokřady

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) chce upozornit na to, že ochrana našich mokřadů je stále …