Pappa Coffee – opravdu jiný kafe

Ve Veleslavínově ulici v Plzni, pár kroků od plzeňského podzemí otevřel zbrusu novou kavárnu Zdeněk Gajdoš. Osobitou kavárnu s bistrem Pappa Coffee provozuje se svým synem Adamem. Vše, co je k dostání na jídelním a nápojovém lístku, je připraveno z kvalitních čerstvých a sezónních surovin.

„Jsem přesvědčen o tom, že Pappa Coffee nenabízí jen skvělou kávu, ale i perfektní servis a osobní přístup, který nás odlišuje od běžných distributorů kávy. Věřím, že každý si vychutná výběrovou kávu nejen v restauracích, kam kávu dodáváme, ale i v zaměstnání nebo v pohodlí domova,“ řekl Zdeněk Gajdoš.

Zatímco v době oběda láká bistro na vynikající polévky, sendviče a slané koláče, po celý den se mohou lidé zastavit v kavárně na šálek čerstvě upražené kávy, zázvorový či mátový čaj, domácí limonády i něco ostřejšího. Kávu, kterou zde mají takzvaně na mlýnku, obměňují tak, aby si každý přišel na své. Ochutnat můžete kávu z Etiopie, Brazílie nebo Mexika. Jako jedni z mála vám zde připraví vynikající kávu v džezvě, což přestavuje nejenom gastronomický, ale i kulturní zážitek. Pokud káva vašim chuťovým buňkám nelahodí, vyzkoušejte specialitu RED ESPRESSO, připravenou z čajových lístků roibos. Co by to však bylo za kavárnu, kdyby návštěvníky nerozmazlovala pestrou škálou sladkostí. Pochutnáte si tu na kokoskách „pappaskách“, odpalovaných větrníkách, křehkém lineckém pečivu, nadýchaných čokoládových dortech i méně známých druzích laskomin, jakými jsou francouzské profiterolky s krémem chantilly nebo eclairs s hořkou čokoládou. Můžete tu posedět anebo si nechat dobroty zabalit. Pokud  Vás honí mlsná  dovezou vám dobroty až do kanceláře. A  ve výčtu služeb nesmíme opomenout službu ne zcela běžnou.
Pappa Coffee má také tzv. kávové předplatné založené na principu pravidelných zásilek čerstvě upražené kávy po dobu 4, 6 nebo 12 měsíců dle výběru. Máte tedy jistotu, že váš šálek kávy nezůstane nikdy prázdný! V průběhu roku připravuje  Zdeněk Gajdoš pro své návštěvníky kurzy přípravy kávy a také řadu nových služeb. Bude možné objednat si celé koláče domů či do zaměstnání a koláče budou péct i na víkend.

„Takže už se nemusí hospodyňky bát, že něco spálí či nedopečou. Stačí zavolat, my upečeme a dodáme až domů,“ dodává s úsměvem Zdeněk Gajdoš a připomíná, že na své si přijdou nejen chuťové buňky, ale i milovníci umění.  Provozovatel počítá s pravidelnými výstavami. Už teď si můžete prohlédnout obrazy i fotografie známých umělců.

BIO Martin Myška

Mohlo by vás zajímat

Změna telefonického spojení na Územní pracoviště Plzeň-sever

Finanční správa ČR přechází od července 2025 postupně na jednotnou předvolbu telefonického spojení.  Od 10. …