Po více než deseti letech nové gastro služby na Špičáku

Nastávající zimní sezona přináší pak zásadní změnu především v nabídce zdejších gastroslužeb. „Po více než deseti letech jsme změnili provozovatele našich gastro zařízení v horských chatách Hanička, Blaženka, na terase s kioskem umístěným mezi nimi, a i ve stánku na vrcholu Špičáku u lanovky. Slibujeme si od toho jednoznačné zlepšení služeb i nabízeného sortimentu, neb si myslím, že tam jsme měli rezervy,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Na Špičák chtějí přinést dobrý gastroprodukt, poctivě uvařená jídla bez použití polotovarů a správně připravené nápoje, které na hory patří, to vše podložené milou, pozitivní, profesionální a usměvavou obsluhou.

„Nehodláme zavádět cenové excesy známé z jiných horských koutů ČR. Ceny ale budou na druhé straně odpovídat kvalitě sortimentu. Nabízet budeme řekněme takovou česko – alpskou kuchyni. Chybět nebude například poctivý řízek s lehkým bramborovým salátem, typické české hotovky nebo hojně oblíbený kynutý knedlík s povidly, vanilkovou omáčkou, sypaný mákem. Z oblasti nápojové gastronomie se návštěvníci mohou těšit na čepovaný Pilsner Urquell, nyní už nejen letní hit Aperol Spritz, originální Bombardino nebo dle naší vlastní receptury připravený horký punč.  Chceme tu věci spojené s gastrem dělat jinak, než jak tady bylo dosud zvykem. Přesvědčit se ale budou muset lidé až sami na místě,“ říká nový provozovatel gastro zařízení na Špičáku Otakar Stráský.

Otvírací dobu chtějí protáhnout po skončení provozu lanovky klidně až do 23 hodin. Vyhřívaný stan s hudbou a také třeba sportovní přenosy na Blažence se stanou centrem aprés- ski špičáckého areálu, chystají také mnoho zajímavých akcí, jako jsou lyžařské diskotéky nebo jiné tematické večírky.

Novým průvodcem celé zimní sezony bude na Špičáku silueta zajíce.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Chov skotu se v kraji daří, naopak pokles byl patrný v případě telat

V loňském roce   se stav skotu v Plzeňském kraji meziročně navýšil a ke konci roku byl čtvrtý nejvyšší …