Potravinovou intoleranci porážejí klatovští drůbežáři

Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Pro letošní závěr roku uvedl na trh novinku, kterou je Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E, která zpříjemní a obohatí jídelníček nejen všem celiakům.
Potravinová intolerance se týká velké části populace. Na trhu by proto měl být odpovídající výběr bezlepkových výrobků, které jim zajistí bohatou a pestrou stravu. Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E je produktem, ve kterém spotřebitelé nenajdou žádná nežádoucí „éčka“ a především lepek neboli gluten, protože klasická strouhanka je nahrazena speciální bezlepkovou panádou. Maso z kuřecích prsou nebo stehenních řízků je obaleno ve směsi, která je složena z instantní cizrnové a kukuřičné mouky, soli, rostlinného tuku, bramborového škrobu a bylinek. Tento produkt je vhodný nejen pro celiaky, ale pro všechny, kteří milují šťavnaté řízky a rádi vyzkouší i něco nového.

„Snažíme se na trh přinášet takové produkty, které rozšíří nabídku všem spotřebitelům a usnadní jim přípravu samotných pokrmů. Jak se ukázalo, Indická a Italská kuřecí pánev se stala oblíbenou nejen kvůli originální chuti a kvalitnímu masu, ale také pro její snadnou a rychlou přípravu,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Současná novinka „Klatovský kuřecí řízeček v panádě bez E“ je výsledkem dlouhé práce odborníků, která přináší tradiční produkt v takové úpravě, která již nebude zapovězena lidem trpícím intolerancí na lepek,“ dodává Ing. David Bednář.
 
Kuřecí pánve nejen pro labužníky
Kuřecí pánve jsou polotovarem připraveným z kvalitních českých kuřecích prsních řízků, který s vhodnou přílohou nasytí i čtyřčlennou rodinu. Jejich originální a šťavnatá chuť je výsledkem dvou speciálně připravených marinád.

Pro milovníky orientální chutě je připravena Indická kuřecí pánev, kterou stačí jen zlehka osmažit či podusit a přidat požadované množství smetany či kokosového mléka. Rýže je nejvhodnější přílohou, ale fantazii se meze nekladou. Tento jemný pokrm lze jednoduše zpestřit čerstvými chilli papričkami nebo kostičkami ananasu a čerstvým koriandrem.

Italská kuřecí pánev se inspirovala pestrou kuchyní Apeninského poloostrova. Kuřecí maso je důkladně marinováno a není třeba jej dochucovat. Rovněž stačí rychlá tepelná úprava na pánvi. Smetana chuť zjemní a přidáním jakéhokoliv druhu oblíbených těstovin se z pokrmu stane plnohodnotný chod pro celou rodinu.

BIO Martin Myška

Mohlo by vás zajímat

Svatý Jan Nepomucký spojuje partnerská města Nepomuka

Partnerství města Nepomuk se začala tvořit záhy po roce 1990. Mají jedno společné vodítko – …