Domů / Plzeňský rozhled / Gurmánský týden v Plzni: Chřest a jahody v Hospodě Na Spilce

Gurmánský týden v Plzni: Chřest a jahody v Hospodě Na Spilce

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezóny. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Třeba v neodolatelné kombinaci s jahodami. Právě chřest a jahody dominují menu, které bude od 22. do 28. května v nabídce legendární Hospody Na Spilce v Plzeňském Prazdroji.

Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví hned několik do detailu vyladěných chodů. Na úvodní tataráček ze sivena s marinovaným chřestem a čerstvým koprem naváže chřestový krém s lehce vařeným vajíčkem, slaninou a smaženým chřestem. Dále bude na výběr zelený a bílý chřest, holandská omáčka, zdejší sušená šunka, vařené mladé brambory; kroupeto se zeleným a bílým chřestem, medvědím česnekem, ředkvičkami, hráškem a drobenkou z pivního pečiva či smažený chřest se salátem z čerstvé zeleniny a brambor a tatarskou remuládou.

Po svěžím salátu ze zeleného, bílého a divokého chřestu s jahodami a rebarborou přijde správná chvíle na sladký dezert: Závin s jahodami a chřestem; tvarohové knedlíčky s jahodami rebarborou a drobenkou z pivních sušenek či jahody se šlehaným čerstvým sýrem a čokoládovým sladem.

Letos jednatřicetiletá Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik, který je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru, na jehož nádvoří sídlí, v roce 2022 prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Policisté dnes převzali další zdravotnický materiál za milion korun

Myšlenka dovybavit policejní jednotky, především ty prvosledové, zdravotnickým materiálem, vznikla na jednání Bezpečností rady Plzeňského …