Domů / Plzeňský rozhled / Moderní společenský sál nejenom pro SOU elektrotechnické

Moderní společenský sál nejenom pro SOU elektrotechnické

Nově zrekonstruovaný víceúčelový společenský sál za 25 milionů korun, který byl dnes slavnostně otevřen, bude využívat zejména Střední odborné učiliště elektrotechnické Plzeň společně s dalšími krajskými školami.

SOU elektrotechnické má moderní společenský sál

„Plzeňský kraj se snaží starat o svůj majetek, do školských zařízení jsme z vlastních prostředků kraje investovali v posledních letech stovky milionů korun. Zrekonstruovaný sál bude sloužit nejen studentům škol v areálu SOU na Vejprnické, ale i veřejnosti. Rozhodně tato stavba přispěje ke zkultivování celého areálu s možností pořádat zde konference, přednášky, veřejné diskuse či kulturní akce. Chtěli bychom také velmi poděkovat autorům projektu,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová.

autoři projektu s Marcelou Krejsovou

Rekonstrukce původních prostor probíhala od října 2019 do srpna 2020. Během této etapy úprav byla zrealizována nová přístavba napojená na jednopodlažní stávající budovu sálu. Vyřešen byl touto cestou nový vstup, přesun a zvětšení hygienického zázemí a zázemí zaměstnanců, zřízení nového foyer směrem k venkovnímu předprostoru a zřízení nového bufetu. Stavební úpravy společenského sálu řešily i okolní prostranství, především bezbariérový vstup a venkovní sezení.

vstupní prostor a šatna

Nový vstup do sálu je nyní od hlavní příjezdové cesty do areálu škol s ohledem na využívání centrálního parkoviště v areálu umožňujícího bezbariérový přístup k objektu. Vstup do přístavby je celoprosklený, je jím veden přístup k pokladně a dále prostorem foyer k šatnám, které zůstávají na původním místě. Z tohoto prostoru je umožněn přístup k toaletám, jejichž součástí je také WC pro invalidy. Dále tady vzniklo i zázemí pro zaměstnance.

společenský sál

Přístup do sálu foyer je oboustranný, a to jak ze stávajícího foyer, které navazuje na budovu učiliště, tak z nově vybudovaného prostoru. Tato část proporčně navazuje na jednopodlažní objekt zázemí a obsahuje nový prostor vstupu do sálu, nový bufet, odpočinkové prostory a sklad. Nové foyer i nový bufet bezprostředně navazují na venkovní prostor, který lze potenciálně využít jako doplňkový prostor pro víceúčelový sál i jako veřejný prostor u vstupu do areálu.

Prostor sálu nebyl dispozičně měněn, i nadále budou využívány stávající vstupy. Změněno bylo pouze architektonické pojetí interiéru. Z prostoru bývalé promítárny v 2.NP byla realizována šatna pro účinkující, maturanty, nebo zájmové skupiny. Součástí šatny je i nutné hygienické zázemí, WC a sprcha.

Projekt rekonstrukce moderního společenského sálu pochází z dílny projektantů společnosti projectstudio8 s.r.o.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Obrazy, které si hrají s fantazií, na Nové scéně DJKT

Plzeňské Divadlo J. K. Tyla nabídlo své stěny obrazům Michaeli  Rittsteinovi, který letos v září oslaví …