Postavte si s Birellem květinovou mandalu

Vyskládat velkou květinovou mandalu a ochutnat novinku z řady příchutí Birell Botanicals – Jablko se zázvorem – mohou výletníci, kteří v květnu navštíví některé z pěti českých turisticky oblíbených míst. Kromě ochutnávky nového přírodního osvěžení, inspirovaného pozvolným zrodem jedinečných vzorů mandal, připravil Birell pro návštěvníky akcí i další zajímavý program včetně soutěží o ceny.

Novinku v podobě kombinace jablka, příjemně výrazného zázvoru a heřmánku představil Birell v březnu. Nyní se s ní i s dalšími dvěma příchutěmi této řady, které jsou na trhu od loňského srpna – Bezovým květem s tymiánem a citronem a Zeleným čajem s jasmínem a bergamotem, mohou lidé seznámit na atraktivních výletních místech a užít si netradiční ochutnávku.

Postupné přidávání jednotlivých složek spolu s nezbytnou trpělivostí jsou tím, co nápoje Birell Botanicals spojuje s mandalami, kruhovými kresbami a ornamenty, které se staly symboly rovnováhy a souladu. Přesně odměřenými kroky, které nelze přeskočit ani uspěchat, se rodí výsledná, v ústech se postupně rozvíjející chuť těchto nápojů, dovršená harmonickou jednotou. Tak jako mandala, po jednotlivých dílcích vysypávaná barevným pískem, semínky či třeba vykládaná květinami vyžaduje čas, trpělivost a preciznost svých tvůrců.

„Ukazuje se, že spotřebitelé vítají možnost nahradit přeslazené nápoje plné umělých barviv a konzervantů našimi odlehčenými nealkoholickými variantami. Prostřednictvím naší roadshow jim chceme interaktivním způsobem umožnit poznat a hlavně ochutnat, že mají opravdu z čeho vybírat. Spojení s tvorbou mandal navíc přesně vystihuje i to, co je typické pro Birell Botanicals, tedy proces vaření s postupným dávkováním ingrediencí, jehož výsledkem je postupně se rozvíjející chuť, “ řekla manažerka značky Birell Veronika Hořáková.

Akce se uskuteční   19. května  od 10 do 18 hodin v plzeňském pivovaru. Návštěvníci  tak budou moci   ochutnávat nápoje Birell Botanicals a současně se mohou podílet na vytvoření unikátní květinové mandaly. Ta bude mít rozměr přibližně 2 x 2 metry, jejím základem bude mech, k němuž budou moct lidé přidávat květiny, půlená jablka a další suroviny potřebné k výrobě nápojů Birell Botanicals.  Kdo bude chtít, bude si moci zhotovit i vlastní malou mandalu. Na návštěvníky bude také čekat „laboratoř smyslů“, ve které budou mít za úkol určit vstupní ingredience nápojů pomocí zraku, čichu a hmatu. Ti, kteří budou na Instagramu sdílet fotografii s velkou mandalou,  budou zařazeni do soutěže o ceny v podobě nápojů Birell Botanicals. Mandala vytvořená ze sázených květin bude také po celou letní sezonu zdobit areál plzeňského pivovaru.

Nápoje Birell Botanicals vynikají kombinací chuti ovoce s jemnou hořkostí a aromatem vybraných ingrediencí. Připravují se tradičním pivovarnickým postupem, svou nezaměnitelnou chuť však získávají díky postupnému přidávání surovin během devatenáctidenního vaření a zrání. Potřebné ingredience se navíc dodávají v různých skupenstvích – od sušených, přes extrakty až po přírodní aromata.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Objevte život mokřadů aneb 3x 30 dnů pro mokřady

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) chce upozornit na to, že ochrana našich mokřadů je stále …