Domů / Plzeňský rozhled / Speciální svatomartinské menu v legendární Hospodě Na Spilce

Speciální svatomartinské menu v legendární Hospodě Na Spilce

Už dávno není 11. listopad jen svátkem Martinů, ale všech milovníků dobrého jídla a pití. V legendární Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji se bude slavit mnohem déle než pouhý jeden den. Speciální svatomartinské menu s dozlatova vypečenou husičkou a dalšími tradičními delikatesami korunované správně ošetřeným a načepovaným pivem tady budou servírovat od 9. do 19. listopadu.

Základem kuchyně v Hospodě Na Spilce je neodolatelné spojení piva a jídla, což se samozřejmě odráží i ve svatomartinské nabídce. Na denním menu bude tradiční husí kaldoun s masem, droby, kořenovou zeleninou a širokými nudlemi, coby hlavní chod konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím, bramborovými knedlíky, křupavou cibulkou a jako dezert výborné svatomartinské pivní rohlíčky s makovou a ořechovou nádivkou. Na objednávku (minimálně den dopředu) bude k mání také celá pečená husa nadívaná bylinkovou nádivkou z pivního chleba a jablek, s červeným a bílým zelím, variací knedlíků a křupavou cibulkou. Užijte si svátek svatého Martina bez starostí a se vším, co patří na sváteční tabuli!

Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů vaří z piva, jak se v pivovaru sluší a patří a z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.

BIO Mgr. Jana Mertová

Mohlo by vás zajímat

Další šetření o používání informačních technologií odstartovalo

V tomto dubnovém týdnu začalo každoroční zjišťování  Českého statistického úřadu o používání informačních technologií v českých …