Problémů s potravinovou intolerancí stále přibývá. Jde o reakci organismu, která navždy ovlivní naše stravovací zvyklosti a může se projevit kdykoliv bez ohledu na věk. Jednou z nejčastějších poruch je intolerance lepku tzv. celiakie. Při jejím diagnostikování je důležité doživotně dodržovat bezlepkovou dietu, tedy vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, které obsahují lepek neboli gluten. Na trhu se objevují stále nové výrobky, které ulehčují celiakům život a pomáhají jim udržet si pestrý jídelníček. Drůbežářský závod Klatovy si velmi dobře uvědomuje problémy lidí s celiakií a jeho sortiment proto nabízí stále více a více produktů vhodných pro bezlepkovou dietu.
„Snažíme se vycházet vstříc všem zákazníkům, tedy i těm, kteří mají různá stravovací omezení,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy.
Bezlepková dieta znamená jediné, natrvalo vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, při jejichž výrobě byla použita pšenice, ječmen, oves nebo žito. Zákazníkovi tak nastává nelehký úkol. Pečlivě kontrolovat a předem se informovat, které potraviny, potravinové doplňky a také léky lepek obsahují.
Drůbežářský závod Klatovy nabízí celou řadu produktů s označením „BEZ lepku“. Navíc řada zákazníků ani neví, že taková kuřecí tlačenka nebo kuřecí šunka přirozeně lepek neobsahuje. Z bezlepkových produktů lze jmenovat například „Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo“, „Kuřecí Šunkový salám EXTRA bez E“, „Kuřecí Dětské párky bez E“ anebo „Kuřecí Dětský Junior bez E“. Všechny tyto výrobky obsahují vysoký podíl masa a gluten je nahrazen amarantovou moukou nebo ovesnou vlákninou bez lepku. Již brzy se na trhu objeví novinka, která potěší všechny milovníky křupavých kuřecích řízků, pro něž je běžná strouhanka zapovězena.