Stačí otevřít okno a víme, že je to tu. Jedno z nejhezčích ročních období. Stačí se nadechnout svěží vůně s příslibem prvních teplých dnů a víme, že přišlo jaro. Tato skutečnost zahání zimní chmury a láká nás ven užít si jej naplno. I naše chuťové buňky touží po změně. Po …
Číst dále »KION otevřel ve Stříbře svůj nejmodernější závod
Společnost KION Group slavnostně otevřela svůj nejmodernější závod v Panattoni Parku Stříbro nedaleko Plzně. Druhý největší světový výrobce vysokozdvižných vozíků a skladové techniky vybavil novou produkční halu digitálně propojenými systémy a vytvořil tzv. chytrou továrnu. Závod KION Stříbro zatím vyrábí tzv. retraky značky Linde. Výrobu zahájil na začátku letošního ledna, …
Číst dále »Školní statek v Horšovském Týnu a soukromé zájmy?
Za plánem krajských zastupitelů ČSSD a komunistů zlikvidovat Školní statek v Horšovském Týně – Horšov s.r.o. krátce volbami stojí podle opoziční ODS soukromé zájmy. Krajští zastupitelé z řad občanských demokratů i starostů proti tomuto záměru vystoupili již v září loňského roku, na pondělním zasedání krajského zastupitelstva se však schyluje k …
Číst dále »S láskou a bez éček nejenom na Valentýna
Láska prochází žaludkem. Trochu otřepané, ale pravdivé a léty ověřené rčení. Pokud nevíte, co pořídit svým drahým polovičkám k svátku svatého Valentýna,pak vězte, že osobně a s láskou připravenou snídaní či večeří, rozhodně nic nezkazíte. Kuřecí maso nabízí bezpočet variant a možností, jak připravit výbornou hostinu. Drůbežářský závod Klatovy představuje své …
Číst dále »Hays založil svoji pobočku také v Plzni
Mezinárodní personálně poradenská společnost Hays Czech Republic otevřela novou pobočku v Plzni. „Reagujeme tak na rostoucí požadavky našich klientů na obsazení pozic v západočeském regionu,“ uvádí ředitel společnosti Ladislav Kučera. Po Praze a Brně je Plzeň třetím městem v České republice, kde má HAYS své zastoupení. Pobočku, která se bude primárně …
Číst dále »Grand Restaurant Festival 2016 také na Plzeňsku
Původní myšlenka festivalu byla jednoduchá: „Dát lidem možnost ochutnat vysokou gastronomĺi za přijatelnou cenu v klidných povánočních měsících!“ Proto jsou každoročně vybírány nejlepší a nejzajímavější restaurace v celé naší republice, aby připravily speciální degustační menu, které je předem stanoveno a jež si může každý zájemce přes internet objednat dopředu. VII. …
Číst dále »Kuřecí maso i pro sportovce, ale nejenom pro ně
S příchodem nového roku se většina lidí zamýšlí nad tím, co udělat dobrého pro své zdraví. Jedni se rozhodnou hubnout, druzí by rádi vytvarovali postavu a zapracovali na svém svalstvu. V obou případech pomáhá nejen vhodný trénink, ale i správná životospráva a pestrá vyvážená strava. Konzumace kuřecího a krůtího masa …
Číst dále »Den otevřených dveří bude v Radovánku
Spolek Soužití 2001 po letech své aktivní činnosti konečně dospěl ke svému cíli, kterým bylo každodenní konkrétní naplňování základního principu, a tím je sdružování, solidarita a zájmová činnost především krajních věkových kategorií, tj. juniorů a seniorů! Tento cíl nutně vyžaduje „střechu nad hlavou“ a takové podmínky, jaké existují …
Číst dále »Štědrý den v plzeňské ZOO
V dřívějších letech byla plzeňská zoo na Štědrý den útočištěm otců s dětmi, aby nepřekáželi doma při přípravě štědrovečerní večeře. To už je však minulostí. Nyní chodí do zahrady celé rodiny. Procházka mezi zvířátky je tak pro malé návštěvníky prvním zážitkem Štědrého dne. Většina z příchozích nepřichází s prázdnou, ale …
Číst dále »Značka kvality KLASA pro klatovské drůbežáře
Letošní novinky Drůbežářského závodu Klatovy byly ještě před Vánocemi na pražském Žofíně slavnostně oceněny národní značkou kvality KLASA. Z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky převzal certifikáty KLASA manažer logistiky Jiří Král pro dva kvalitní marinované polotovary z kuřecích prsních řízků – Indickou kuřecí pánev a Italskou kuřecí pánev. Foto – …
Číst dále »